DISKRETION
Hvad der sker i smil bliver i smil
1) Vi hilser ikke på hinanden, hvis vi tilfældigt mødes udenfor foreningen.
Ikke alle er lige åbne om vores livsstil og det skal respekteres.
2) Vi fortæller ikke andre om aktiviteter i foreningen.
Hvad folk laver i foreningen, er deres private anliggende og vedkommer ikke andre.
3) Vi har et klageudvalg - brug det
Hvis man oplever noget, der kan overskride ens grænser, kan klageudvalget hjælpe én.
Diskretion er vigtigt
Selvom mange er åbne omkring deres kinky side, er der også mange der ikke har mulighed for det.
Det er vigtigt vi respekterer at det for nogle kunne være enormt privat at de kommer i SMil, og at det kan have ubehagelige konsekvenser i deres liv, hvis nogen bryder diskretionsreglerne.
Nogle har mere på spil end andre, f.eks. kan nogle miste deres job, familiemedlemmer, opleve skadelige fordomme eller andre ting.
Det er alfa omega, at folk kan komme trygt i SMil uden at være bange for at blive ‘outet’ mod deres vilje.
når du forlader lokalerne
Udenfor foreningen hilser man ikke på andre medlemmer hvis man skulle støde på dem, medmindre andet er tydeligt aftalt indbyrdes. Det er op til den enkelte om de ønsker kontakt når man ikke er i foreningen, og der handles altså ud fra et diskretionsprincip for begge parter.
Det er ikke alle, der kan/ønsker at være åbne om det, at være kinky og dyrke BDSM, og for nogen kan det sågar have store konsekvenser, hvis det kommer videre udenfor foreningen. Det forventes, at man udviser respekt overfor medlemmer, der udtrykkeligt ikke ønsker kontakt udenfor foreningens rammer. Dette gør sig også gældende indenfor foreningens rammer (hvis man møder kolleger, familiemedlemmer, eks-partnere eller andre, man uanset årsag ikke ønsker kontakt til).
Et “nej” skal altid respekteres.
Hold dit tavshedsløfte
I SMilAarhus værner vi om vores medlemmers privatliv, og derfor påtager man sig, både som gæst og medlem, en livslang diskretion i forhold til de ting, du vil se, høre og opleve i vores forening.
Ved ankomst til foreningen første gang, underskriver man et kodeks, der indeholder uddrag af vores vedtægter og beskrivelse af foreningens privatlivspolitik. Dette gøres for at sikre, at alle er indforstået med hvad det betyder at færdes i og deltage i foreningens aktiviteter, uanset hvilken grad man engagerer sig.
I foreningens kartotek er man udelukkende kendt på sit fornavn og de første to bogstaver af ens efternavn. Foreningenskartoteksfører vil som den eneste være bekendt med medlemmernes fulde navn, fødselsdato og postnummer. Disse data behandles naturligvis fortroligt i overensstemmelse med foreningens vedtægter, privatlivspolitik samt GDPR.
Derudover kan man ved indmeldelse selv vælge, hvilket kaldenavn man ønsker når man færdes i foreningen (f.eks. brugernavn på Fetlife). Det er op til én selv hvordan man vælger at præsentere sig, og selvfølgelig respektere andres valg.
Som medlem styrer man selv hvilke personlige oplysninger man deler med andre medlemmer. Hvis man får personlige oplysninger fra et andet medlem, er man forpligtet til aldrig at give disse videre – heller ikke til andre medlemmer.
Du må gerne fortælle om dine oplevelser, men du må ikke fortælle personafslørende oplysninger
Hvad er diskretion?
Diskretion er foreningens løfte til vores medlemmer om, at de trygt kan komme i vores lokaler og udøve deres lyster uden risiko for at blive out’et når man færdes i offentligheden.
Diskretion værner om folks ønske om privatliv, og i særdeleshed også risikoen for hvad der kan ske, hvis viden om ens livsstil, seksualitet eller kønsidentitet, bliver viderebragt. Et mistet job, en familie i opbrud, hate crime el.lign. kan være nogle af konsekvenserne, hvis diskretionen ikke overholdes.
I foreningen kan man ligeledes opleve at møde mennesker, man måske ikke forventede at dele de samme interesser med, det være sig kollegaer, venner, eks-partnere eller familiemedlemmer. Her er et ønske om afstand og ingen kontakt lige så vigtigt som det er udenfor foreningen.
Oplever man adfærd, der skal påtales, eller medlemmer, der ikke overholder retningslinjerne, så kan man kontakte enten en bartender på en medlemsaften eller rette henvendelse til bestyrelsen, hvis man ønsker at komme i kontakt med klageudvalget. Klageudvalget er til for at varetage medlemmernes sikkerhed og undgå rygtespredning ifbm. konflikter. Klageudvalget behandler ikke sager af personlig karakter imellem to parter (f.eks. utroskab, uenigheder, personlige stridigheder et.c.).
Spørgsmål og svar om diskretion
1: Hvordan fortæller jeg om noget jeg har oplevet i smil uden personhenførbare oplysninger?
Svar: Man kan fortælle om oplevelser i SMil uden at bruge navne eller specifikke beskrivelser af personer, så de kan genkendes.
Man må gerne sige “Jeg så nogen have den fineste flogger med i fredags, og det så vildt nice ud da de brugte den med deres partner!” eller “Jeg snakkede med et par, der var på besøg fra SMilAalborg. De havde nogle ret interessante tanker om high protocol.”
Man må ikke sige “Jeg så Johnny, ham med den store næse, slå på Lisa, hende med brillerne.”
Er der tale om en sag til klageudvalget, er navn og specifikke informationer selvfølgelig relevant ift. behandling af sagen.
2: Hvornår må jeg hilse på nogen jeg har mødt i SMil?
Svar: Man hilser kun på folk man udtrykkeligt har fået samtykke til at hilse på udenfor foreningen.
3: Må jeg fortælle andre smil medlemmer oplysninger om andre medlemmer?
Svar: Nej, hvis man modtager oplysninger fra et andet medlem, er man forpligtet til ikke at give dem videre – heller ikke til andre medlemmer.